Disk Birleştirme Windows 10

Windows 10'da Sabit Sürücünüzü Birleştirme / Disk Birleştirme Windows 10

Zamanla, sabit diskinizdeki dosyalar parçalanır ve masaüstünüz veya dizüstü bilgisayarınız yavaşlar çünkü sürücünüzde bu parçalar için birden fazla yeri kontrol etmek zorundadır. Bilgisayarınızın daha verimli çalışmasını sağlamak için Windows'daki yerleşik aracı kullanarak bu dosyaları birleştirin. İşte nasıl ve ne zaman yapmanız gerektiği.

Windows 10 , önceki Windows 8 ve Windows 7 gibi, dosyaları sizin için otomatik olarak bir zamanlamaya göre birleştirir (varsayılan olarak haftada bir kez). Bununla birlikte, her zaman tutarlı bir şekilde çalışmaz, bu nedenle dosyaların yüklenmesi daha uzun sürdüğünü fark ederseniz veya sadece her ay iki kez kontrol etmek istiyorsanız, sürücünün Windows'ta ne kadar parçalanmış olduğunu görebilirsiniz.

Katı Hal Sürücüler (SSD) hakkında bir not : SSD'ler geleneksel mekanik sabit sürücülerden farklı çalışır. Geleneksel bilgelik, SSD'lerin birleştirilmesine gerek olmadığıdır ve bunu yapmak da sürücüyü yıpratabilir. Ancak, Windows gerekirse SSD'leri ayda bir kez ve Sistem Geri Yükleme etkinse birleştirir. Bu endişelenecek bir şey değil, çünkü otomatik birleştirme sürücünüzün ömrünü ve performansını uzatmak içindir.

disk birleştirme windows 10


SSD'lerle, Windows'un işini yapmasına izin verin ve birleştirme konusunda endişelenmeyin. Performansı optimize etmek için TRIM komutunun gönderilmesi de dahil olmak üzere sürücünün genel bir optimizasyonunu yapmak için aşağıdaki Sürücüyü Optimize Et aracını kullanabilirsiniz. Ancak bu, SSD'de geleneksel bir dolandırıcılık yapmaz. Mekanik sürücüleriniz için, Windows 10'da sürücünüzü nasıl birleştireceğiniz aşağıda açıklanmıştır.

Windows 10'da Sabit Sürücünüzü Birleştirme

 Görev çubuğunda "optimize et" veya "birleştir" için arama yaparak disk optimizasyon aracını açın.
Sabit sürücünüzü seçin ve Analiz'i tıklatın. SSD'niz varsa, bu seçeneğin gri olduğunu ve kullanılamadığını unutmayın.
Sonuçlardaki parçalanmış dosyaların yüzdesini kontrol edin. Sürücünüzü birleştirmeden önce ne kadar parçalanmış olması gerektiğine dair sert ve hızlı bir kural yoktur. Bununla birlikte, birleştirme işleminin tamamlanması çok uzun sürmemesi için parçalanma yüzdenizi% 5'in altında tutmak isteyebilirsiniz.
Sürücünüzü birleştirmek istiyorsanız, En İyileştir'i tıklayın. Bilgisayarınızı başka bir şey için kullanmanız gerekmediğinde bunu yapmak en iyisidir, böylece Windows'un sürücüyü verimli bir şekilde birleştirmesine izin verebilirsini
Windows tamamlandığında, sürücünüz Sürücüleri Optimize Et yardımcı programında% 0 parçalanmış olmalıdır.

Comments